مراسم اختتامیه دومین دوره مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآنی شهر تهران عصر روز گذشته 7 بهمن ماه با حضور حجت‌الاسلام «شهاب مردادی»، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، «لاله افتخاری» رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، «احمد مسجد جامعی» و «بیادی» اعضای شورای شهر تهران، «علی‌اکبر توپچی» رئیس فرهنگسرای قرآن، «مهدی قره‌شیخلو» رئیس سازمان دارالقرآن، «محمد حسین محمدزاده» مدیر رادیو قرآن و جمعی از اساتید و پیشکسوتان و مسئولان قرآنی به همت فرهنگسرای قرآن در فرهنگسرای بهمن برگزار شد.

 این مراسم با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و پس از آن «هادی چارقلو» شاگرد استاد موسوی بلده و نفر اول مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآنی شهر تهران به تلاوتی آیات از قرآن کریم پرداخت.

 

«تلاوت آیاتی از قرآن توسط «هادی چارقلو

نفر اول مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآن شهر تهران

گروه تواشیح قدر با اجرای برنامه‌ای در مدح پیامبر (ص) فضای حاکم بر سالن را معطر کردند. پس از آن نیز «حنانه خلفی»، کودک 8 ساله حافظ کل قرآن کریم بر روی سن حاضر شد.

 تلاوتی از کوچک‌ترین بانوی پرافتخار ایرانی

اجرای این برنامه را استاد عباس سلیمی بر عهده داشت. وی با سوالاتی از حنانه خلفی در رابطه با نحوه حفظ کل قرآن کریم و شیوه آن، وی را به عنوان بانوی پرافتخار قرآنی کشورمان یاد کرد.

تلاوت آیاتی از قرآن کریم با صدای «حنانه خلفی» کودک حافظ کل قرآن 

پس از آن نیز حنانه خلفی به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و سپس صلوات خاصه امام رضا (ع) را قرائت کرد که با تحسین حضار همراه بود.

در ادامه این مراسم کلیپی از روند برگزاری دومین دوره مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآنی شهر تهران از مرحله مقدماتی تا نهایی پخش شد.

«عباس سلیمی» استاد پیشکسوت قرآن و مجری این برنامه با یادی از پیشینه آموزش قرآن در کشور گفت: اساتیدی همچون مولایی، بیوک اصل محمدی، محمدتقی مروت، سیف، بیگلری، شکوهمند، مختاری و سایر اساتید قرآن کریم در شکل‌گیری جلسات آموزش آیات وحی نقش موثری داشتند. این جلسات به دلیل این که به صورت مردمی و بدون حمایت هیچ نهاد دولتی و غیر دولتی برگزار می‌شد یکی از ماندگارترین جلسات قرآن به حساب می‌آید.

 این مسابقات آغازگر راهی برای توسعه جلسات قرآنی است

در ادامه این مراسم علی‌اکبر توپچی به عنوان دبیر مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآنی شهر تهران بر روی سن حاضر شد و ضمن خیر مقدم به محضر اساتید و میهمانان این مراسم به ارائه گزارشی از برگزاری این مسابقات پرداخت.

وی با اشاره به اینکه مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآنی در پی درخواست حجت‌الاسلام شهاب مرادی مبنی بر توجه بیشتر به این جلسات برگزار شد، گفت: در ماه مبارک رمضان سال جاری رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به حمایت از جلسات قرآن تاکید کردند به همین جهت فرهنگسرای قرآن دومین دوره مسابقات قرآن ویژه جلسات را برگزار کرد تا این مسیر آغازگری برای رسیدن به نقطه مطلوب در فعالیت‌ها و جلسات قرآنی باشد.

سپس کلیپی از فعالیت‌ها و عکس‌های مرحوم استاد مولایی پخش شد و پس از آن نیز محمدرضا پورزرگری بیانیه هیات داوران دومین دوره مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآن کریم را قرائت کرد.

دبیرخانه دائمی مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآنی تشکیل شود

در بخشی از این بیانیه آمده بود:«هیات داوران این مسابقات ضمن تقدیر و سپاس از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و فرهنگسرای قرآن به دلیل آغاز حمایت از جلسات قرآنی به عنوان اصیل‌ترین، محوری‌ترین و با سابقه‌ترین رکن آموزش و پرورش قرآنیان در کلانشهر تهران نکاتی را پیرامون این حرکت مهم  و موثر اعلام می‌دارد.

این بیانیه 6 محور اصلی داشت که در آن به تداوم حمایت از جلسات قرآن کریم، اثرگذاری آنها و لزوم ساماندهی این جلسات اشاره شده و آمده بود: «هیات داوران در پایان پیشنهاد می‌نماید تا به منظور ساماندهی و اجرای بهینه  طرح و برنامه‌های  مصوب در راستای حمایت از جلسات قرآنی شهر تهران با توجه به اراده مدیریت محترم سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، دبیرخانه دائمی این حرکت معنوی و موثر در فرهنگسرای قرآن تشکیل و امور مربوطه را ساماندهی بنماید».

 پس از آن نیز احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به پیشینه فعالیت‌های قرآن و ساخت شهر تهران، گفت: تهران سزاوار توجه بیشتری در زمینه‌های قرآنی است بنابر این بهتر است مسئولان شهرداری و فرهنگسرای قرآن برای تهیه آرشیوی از عکس‌ها و کتاب‌های قرآنی تدابیری بیندیشند تا بتوانیم آثار خوبی از پیشینه قرآنی این شهر داشته باشیم.

سپس محمدمهدی بیگی نفر اول مسابقات قرآن ویژه جلسات قرآن شهر تهران در مقطع سنی زیر 16 سال به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت.

 

 800 هزار مترمربع فضای سازمان در اختیار حمایت از فرهنگ و هنر قرآنی است

پس از آن حجت‌الاسلام شهاب مرادی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به لزوم توجه بیشتر به مباحث قرآنی، گفت: با رشد مشکلات اجتماعی اولین چیزی که آسیب می‌بیند دین افراد است بنابر این علما و اساتید قرآن باید با برنامه‌ریزی و اصلاح سبک زندگی ما اجازه ندهند که افراد الگوهای خودرا راه‌ حل مشکلات اجتماعی قرار دهند چرا که در این صورت ممکن است جامعه به انحراف کشیده شود.

وی با بیان اینکه مهمترین سنگر برای حفظ مردم از مشکلات اجتماعی، مسجد، توسل اهل‌بیت(ع) و پرورش دین است خاطر نشان کرد: مجموعه فرهنگی هنری شهرداری تهران با مساحت 800 هزار متر مربعی که در اختیار دارد آماده حمایت از فرهنگ و هنر دینی و در اختیار قرار دادن این فضا برای توسعه برنامه‌های قرآنی است.

 پس از آن مسئولان و اساتید قرآنی بر روی سن حاضر شدند تا از فعالیت‌های سید محسن موسوی بلده استاد پیشکسوت قرآن و خانواده مرحوم استاد مولایی تجلیل به عمل آورند.

سپس نیز از 36 نفر از برگزیدگان دومین دوره مسابقات قرآن جلسات قرآنی شهر تهران تقدیر به عمل آمد.

 در پایان این مراسم برگزیدگان این دوره از مسابقات همراه با اساتید و مسئولان قرآنی عکسی یادگاری گرفتند.

منبع فارس