برگزاری مسابقات قرآن تاکنون تأثیر مهمی در ارتقای فرهنگ قرآنی در جامعه داشته است اما هنوز با اهداف عالی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده اند ، فاصله داریم.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه صبح امروز در ششمین مجمع سراسری مسئولان و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه در مجتمع آدینه تهران با بیان اینکه مسابقات بین المللی قرآن کریم در طول سه دهه برگزار شده است، اظهارداشت: زمان آن رسیده است بررسی کنیم، این مسابقات چه تأثیری در ارتقاء فرهنگ قرآنی جامعه و همچنین انس با قرآن دارد. البته هنوز با اهداف عالی برگزاری و اهدافی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده اند، فاصله داریم.
وی اضافه کرد: مسابقات قرآن در ایران پیش از ایجاد ساختار قرآنی در وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سازمان تبلیغات و ... توسط اوقاف برگزار می شده و نقش محرک و انگیزه بخشی را در میان جوانان داشته است.
حسینی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۶۰ که این مسابقات برگزار شد، افرادی همچون استاد پرهیزگار و استاد سادات فاطمی شرکت داشتند، گفت: در آن سال به تعداد انگشتان یک دست هم حافظ کل قرآن در کشور نبود، اما برگزاری آن دوره مسابقات، انگیزه ای در جوانان برای تربیت حافظان و قاریان ایجاد کرد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه مسابقات قرآن متاسفانه هم اکنون برای قاریان و حافظان استرس زاست، افزود: نوع برگزاری این مسابقات را باید تغییر دهیم، لذا آئین نامه جدید از دو ماه پیش در حال تدوین است تا مسابقات سطح بندی شود و قاریان و حافظان با کسب حدنصاب هایی به عنوان عالی ، ممتاز و یا خوب سطح بندی شوند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر قرائت با خشوع و معنامحور تأکید دارند اما این مهم در آئین نامه داوری مسابقات دیده نشده است، گفت: توجه به موضوعی همچون صوت و لحن و یا تجوید در آئین نامه مسابقات موجب توجه و رشد در میان جامعه قرآنی می شود.
حسینی اضافه کرد: تدوین آئین نامه جدید مسابقات قرآن از دو ماه پیش بنا بر بازه زمانی ۵ ساله پیش بینی شده برای آئین نامه گذشته آغاز شده است و ان شاء الله دوره جدید مسابقات قرآن در سطح شهرستانی بر اساس این آئین نامه برگزار خواهد شد.