
سیدمحمد موجانی، سرپرست گروه بینالمللی معراج قم و سرپرست گروه ملی حضرت معصومه(س) قم اظهار کرد:یک ماهی است که مطلع شدیم مسابقات کشوری تواشیح امسال که مرحله استانی آن سال گذشته برگزار شده بود در نحوه برگزاری دچار تغییراتی شده است و مسئولان اوقاف اعلام کردهاند این تغییرات با هماهنگی اساتید بوده و اساتید خبره تواشیح در این زمینه نظر دادهاند.
وی افزود: ما اساتید و سرپرستان گروهها را مورد سوال قرار دادهایم و طی صحبتهایی که با اساتید در فضای مجازی داشتهایم بیش از 95 درصد آنها اظهار بیاطلاعی کردهاند و گفتهاند با ما هیچ مشورتی صورت نگرفته است جز دو سه نفر از اساتید که آنها هم گفتند نسبت به این تغییرات مخالف بودهاند و دو نفر دیگر هم گفتند ما موافقت کردیم اما اعلام کردهایم که این کار باید با انجام کار کارشناسی برای سال آینده اجرایی شود.
موجانی با بیان اینکه مسئولان سازمان اوقاف اعلام کردهاند تغییرات جدید امسال به طور آزمایشی در مسابقات تواشیح اعمال میشود تا به صورت نهایی در مسابقات سال بعد اجرا شود، عنوان کرد: اگر قرار است مسابقات تواشیح امسال به صورت آزمایشی باشد چرا آییننامه مسابقات سال آینده از هماکنون به استانها ابلاغ شده است؛ از طرفی میگویند قرار است بازخوردها گرفته شود و از طرفی آییننامه مسابقات سال آینده را ابلاغ میکنند.
گروههای تواشیح مخالفت خود را با تغییرات جدید اعلام کردهاند
وی با عنوان این مطلب که گروههای تواشیح مخالفت خود را با این شیوه تغییرات اعلام کردهاند، اظهار کرد: این شیوه برگزاری مسابقات چند نقطه قوت و چند نقطه ضعف دارد و ما نیز قصد نداریم که فقط به تخریب شیوه جدید بپردازیم یا با مسئولان جدل داشته باشیم بلکه خواسته ما این است که اگر قرار است تغییرات اعمال شود ابتدا با رفع معایب باشد تا به بهترین شکل اجرایی شود.
سرپرست گروه بینالمللی معراج قم تأکید کرد: ما قبول داریم که اگر طرح پیشنهادی اصلاح شود نقاط قوتی هم دارد و موجب میشود تا گروههای بیشتری در این مسابقات شرکت کرده و شانس خود را برای حضور در مرحله کشوری امتحان کنند، اما به هر حال این کارها باید به صورت کارشناسی دنبال شود.
وی ادامه داد: اما از نقاط ضعف این طرح بحث داوری آثار به صورت غیرحضوری است که در این صورت قابلیت داوری عادلانه وجود ندارد؛ تواشیح یک کار هنری است و مدتها طول میکشد تا اعضای گروه تواشیح با هم هماهنگ شوند و ظرافتهایی که هر گروه دارد با یک میکروفن به هیچ عنوان دیده نمیشود و این نحوه برگزاری عدم رعایت عدالت و داوری را در پی خواهد داشت.
از بین رفتن شور و نشاط گروههای جوان و نوپا
وی با بیان اینکه عدم برگزاری مسابقات استانی موجب از بین رفتن شور و نشاط بین گروههای نوپا خواهد بود، گفت: حضور گروههای جوان و نوپا در کنار گروههای بزرگتر و قدیمیتر ایجاد شور و انگیزه بیشتری را در مسابقات استانی تواشیح دارد که گروههای تواشیح جوان از تجربیات گروههای بزرگتر و قدیمیتر استفاده میکنند که این امر از جمله مشکلات تغییرات جدید در مسابقات تواشیح است.
موجانی ادامه داد: به هر حال مشکلاتی در نحوه جدید برگزاری مسابقات تواشیح وجود دارد که اگر این مشکلات رفع و اصلاح شود شاهد نتیجه بهتری خواهیم بود؛ هیچ کس با تغییرات مخالف نیست اما ما به عنوان گروههای تواشیح کشور انتظار داریم مسئولان این حوزه در اعمال تغییرات خود نگویند که حرف ما یک کلام است و هیچ پیشنهادی قابل اعمال نیست.
وی یادآور شد: طی روزهای گذشته نامهنگاریهایی با مسئولان سازمان اوقاف داشتهایم اما مسئولان میگویند، بگذارید مسابقات به این شکل جدید برگزار شود و تغییرات برای امسال به همین شکلی که تعیین شده، اعمال شود. عدم توجه مسئولان مربوطه به نظرات سرپرستان گروههای تواشیح یکی از گلایههای تمامی گروههای تواشیح کشور است.
سرپرست گروه بینالمللی معراج قم در ادامه عنوان کرد: یکی از دلایلی که سازمان اوقاف برای حذف مرحله استانی دارد این است که تیم داوریهای استانی مطلوب نیست اما در تغییرات جدید تمامی گروهها توسط یک تیم داوری بررسی میشوند و در نهایت نتیجه اعلام میشود، اما حرفی که اکثر گروههای تواشیح دارند این است که مسئولان چطور نحوه داوری مسابقات استانی را قبول ندارند یعنی کار خود را قبول ندارند چرا که تیم داوری اعزامی به استانها همواره از تهران است و چطور میشود تیمی از تهران اعزام بشود اما مسئولان اعزامکننده این تیم را قبول نداشته باشند؟
مدل برگزاری مسابقات تواشیح در سالهای گذشته نامطلوب نبوده است
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در شرایط موجود این توقع از مسئولان برگزاری مسابقات وجود دارد با توجه به اینکه مدل برگزاری مسابقات تواشیح در سالهای گذشته نامطلوب نبوده است طرح جدید را برای سال آینده اجرایی کنند و اجازه دهند مسابقات امسال به همان روند گذشته اجرایی شود.
موجانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اولین نقطه ضعفی که در تغییرات جدید مسابقات تواشیح وجود دارد خنثی شدن شور و نشاط برگزاری مسابقات بین گروهها است و زمانی که شور و نشاط از بین برود اثرات منفی در پی خواهد داشت.
وی یادآور شد: نقطه ضعف دیگر این است که در تغییرات جدید، فرصت برای ارزشیابی و ارزشگذاری عادلانه آثار از بین میرود و با توجه به این شیوه برگزاری، راهی برای ارزیابی و ارزشیابی کارها وجود نخواهد داشت؛ چرا که در شیوه جدید ظرافتها دیده نمیشود.
موجانی در پایان گفت: از مسئولان برگزاری مسابقات تواشیح انتظار داریم توجه بیشتری به دلسوزیهای اساتید و سرپستان گروههای تواشیح داشته باشند و با توجه به اینکه ما عضو جامعه قرآنی هستیم به گلایههای ما نیز توجه کنند.
منبع:iqna